Nästa artikel
Avgjort rallycross-VM?
Nyheter

Avgjort rallycross-VM?

Publicerad 3 oktober 2016
Mattias Ekström har världsmästartiteln i Rallycross som i en liten ask.
Mycket talar för att Mattias Ekström redan har avgjort rallycross-VM. Regerande mästaren Petter Solberg hade en sällsynt dålig helg och blev helt utan poäng i Lettland.
För första gången på 35 tävlingshelger lyckades inte Petter Solberg kvalificera sig bland de tolv till semifinal. I ett av kvalificeringsheaten var Solberg för het och körde på Ekström bakifrån, med diskvalificering som följd. När sedan Solberg tappade greppet i blötan och körde in i en däckbarriär i ett annat heat var det tack och adjö. Till och med Solberg själv erkände att titelchansen nu försvann.
 
Mattias Ekström skaffade sig pole position i finalen där han blev tvåa och drygade därmed ut poängavståndet till Solberg med hela 34 poäng. Ny tvåa är nu i stället Johan Kristoffersson, 27 poäng efter, som i vanlig ordning var suveränen på våt bana i kvalificeringen. I finalen, med upptorkad bana, gick det inte fullt ut lika bra för VW-föraren som fick nöja sig med femte plats. 
 
Deltävligen i Riga blev en succé för Team Peugeot Hansen. Niofaldige rallyvärldsmästaren Sébastien Loeb har blivit varm i kläderna och tog nu sin första VM-delseger i rallycross. På pallen, som trea, hamnade Timmy Hansen.
 
Franskt i topp blev det också i rally-VM där Loebs tidigare antagonist Sebastien Ogier tog ett säkrare grepp om VM-bucklan tack vare segern i Korsika-rallyt. På asfalt, och med torrt underlag, missgynnas inte Ogier av tidig startposition.
 
Kris Meeke fortsätter att imponera med ”gammal” bil, DS 3 WRC, och körde ifrån Ogier rejält på några sträckor, men kraschade också bort sig. Meeke och Citroënstallet, som officiellt inte deltar i årets VM, blir definitivt att räkna med i rally-VM 2017 med ny bil byggd enligt det nya reglementet.

Diskutera: Såg du någon motorsport i helgen?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2016-10-04 08:03
EnannanRobban

Ekström går från klarhet till klarhet!
Begärde ledigt från sista DTM-tävlingen för att kunna ta hem VM i rallycross och tackade för det genom att vinna senaste racet i DTM. Nu är han nära att ta hem VM-guld till sig och Audi som ger minst lika mycket PR som ett hyfsat resultat i DTM för både Audi och Sockerdrickan som han har som sponsor både i RC och i DTM! Snyggt, knyt ihop säcken nu!!

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.