Nästa artikel
Avgjorde på Panzerplatte
Nyheter

Avgjorde på Panzerplatte

Publicerad 22 augusti 2016 (uppdaterad 22 augusti 2016)
Panzerplatte, en drygt fyra mil långa sträcka på skiftande hårt underlag, asfalt och betong, är det tyska VM-rallyts mest klassiska sträcka. Här avgjorde regerande mästaren Sébastien Ogier.
Efter två inledande segrar i årets VM, i Monte Carlo och i Svenska rallyt, kunde Sébastien Ogier efter sju segerlösa försök köra till sig en fullpoängare. Enligt reglerna måste VM-ledaren gå ut först i spåret och det har definitivt missgynnat fransmannen under säsongen. På grus blir det så att de först startande bilarna ”sopar” banan ren för de efterföljande.
 
Tillbaka på asfalt missgynnades inte Ogier av tidigt startnummer och då var han som vanligast snabbast. VW-kollegan Andreas Mikkelsen hotade till en början, men på långa Panzerplatte, som kördes två gånger var Ogier totalt 26 sekunder snabbare än norrmannen.
 
Däckvalet, hårda eller mjuka, beroende på väta eller torrt underlag kom att spela avgörande roll. Här träffade inte Mikkelsen rätt, och med överhettade bromsar på sista sträckan kunde han heller inte rå på de båda Hyundai-förarna Dani Sordo, Spanien och Thierry Neuville, Belgien, som tog de övriga pallplatserna. VW-åkande Jari-Matti Latvala kom bort redan på fösta sträckan efter växellådehaveri.
 
Sébastien Ogier har genom segern tagit ett stort kliv mot sin fjärde VM-titel, allra helst som VM-rallyt i Kina på grus stryks på grund av översvämningar. Nu väntar härnäst Korsika-rallyt på asfalt första veckan i oktober.
 
Pontus Tidemand svarade för en ny fin insats i WRC2-klassen där han blev tvåa efter Esapekka Lappi. Tiden räckte till en åttonde plats totalt.

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2016-08-22 19:27
EnannanRobban

Det är en häftig miljö nere i Baumholder och Panzar Platte är ett område fullt av slingrande vägar med tankshinder... Det var ett sådant som Petter Solberg testade för ett antal år sedan med sin Subaru... Hindret vann

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.