Nästa artikel
Audis designchef till Volkswagen
Nyheter

Audis designchef till Volkswagen

Publicerad 23 december 2011 (uppdaterad 23 december 2011)
Han har ansvarat för A1, A6 och Q3. Nu lämnar Stefan Sielaff posten som designchef för Audi. Ersättaren hämtas från de egna leden.

Den 1 februari 2012 slutar Stefan Sielaff som Audis designchef. Tyske Sielaff blir i stället chef för Volkswagens designcenter i Potsdam och samtidigt ansvarig för bilkoncernens interiördesign.

Stefan Sielaff inledde sin karriär inom Volkswagen Group 1990. 2003 värvades han av konkurrenten DaimlerChrysler, men återvände tre år senare som designchef för Audi.

Bland annat har Sielaff ansvarat för nuvarande A1, A6, A7, A8, Q3 och utvecklingen av märkets karaktäristiska grill och strålkastare med lysdiodlampor.
 
Ersättare blir Wolfgang Egger från den egna designavdelningen. Egger har ett förflutet hos Seat, Alfa Romeo och Lancia.

Diskutera: Vad tycker du om Audis nuvarande design?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2011-12-23 10:09
Thommys

Interiört gör han säkert ett lyft. Golfen och Polon är inte så roliga invändigt. Exteriört är frågan om inte VW-bilar är bättre än Audi. Få bilar har en sådan identitet, klassisk och tidlös design som Golfs modeller. Detta får han inte rucka på.

#2 • Uppdaterat: 2011-12-23 10:57
Juppe (ej verifierad)

@Thommys
Det är väl ganska uppenbart att VW själva är av en annan åsikt.
Med Sielaff hoppas VW få in mer attityd och identitet i varumärket VW som allmänt uppfattas som rätt mycket "mellanmjölk".

#3 • Uppdaterat: 2011-12-23 15:07
Thommys

Juppe, vi får se vad som händer i framtiden. Varför ändra på ett vinnande koncept?

#4 • Uppdaterat: 2011-12-23 18:32
GOLDBAND 45 rpm

Den person som bestämmer över Designen inom VW gruppen är den briljanta Walter Maria De Silva.Tidigare Chefsdesigner hos Alfa och sedan SEAT där han jobbade med 'Salsa konceptet' som gav honom priset för 'världens vackraste bil 2004 ',SEAT Altea.Efter detta blev han via Audi övergripande design ansvarig VW

#5 • Uppdaterat: 2011-12-29 18:18
Jordnära

Killen ska tydligen jobba mest interiört, och där är stilen inom gruppen ganska enhetlig. Dags för nya grepp. Lite mindre linjal och mer sväng hoppas jag.
Exteriört har VW inte mycket att hämta från Audi. Gruppens enda riktigt snygga bil är ju Passat CC. Där har man linjer som håller ihop hela vägen. Småbilar är svåra att få till och där har VW hållit sig tidlöst diskreta utan bling bling. Bra! Små bilar kan bara bli söta, inte vackra.
Audisgrillar får mig att tänka på bröderna Sedin efter en match när de står med sina små fyrkantiga munnar öppna och flåsar. Inte bra. Likaså har Audi aldrig lyckats sy ihop bilens neder och överdel. A-stolparna slutar tvärt mot karossen. Ingen linje går vidare. Baklysena små och tråkiga. Nej VW gör snyggare saker även om de är lite för mycket mellanmjölk för mig.
Att bilarna är tekniskt bra är en helt annan sak.
Men VW/Audi-kramare tycker förstås att deras barn är vackrare än andras ungar. Det är så sött när de skriker "Min pappa är starkast".

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.