Motormännen har sedan 2000 delat ut priset till någon som arbetat framgångsrikt med trafiksäkerhet, mobilitet, bilekonomi eller miljö. I år lyder motiveringen:
"Med en bemanning dygnet runt, alla dagar under året, arbetar drygt 20 trafikreportrar med att hjälpa landets trafikanter. De rapporterar om olyckor, väglag och allehanda trafikproblem. De uppmanar oss trafikanter att se upp för vilt, de ger oss förslag på alternativa vägar och informerar om köer. Trafikredaktionen vid Sveriges Radio bidrar på ett närvarande och aktivt sätt till att öka framkomligheten och minska olyckorna på landets vägar."
– Jätteroligt. Det är fantastiskt kul att vårt arbete uppmärksammas på detta sätt, och med en så fin utmärkelse, säger Jan Peterson, chef för trafikredaktionen.
I Vi Bilägare nummer 18/2012 som utkommer den 20 december besöker vi radiohuset i Stockholm och berättar mer om trafikredaktionens arbete.
Diskutera: Vad tycker du om trafikrapporterna i Sveriges Radio?
2011: Reflexvästen.
2010: Vägarbetarna.
2009: Författaren Linda Skugge.
2008: Statsrådet Beatrice Ask.
2007: Volvos trötthetsvarnare.
2006: Saabs alkolås.
2005: Organisationen Gröna Bilister.
2004: Trafikpolisen i Örebro län.
2003: Trafikmagasinet i SVT.
2002: Lärargruppen i Kristianstad som utvecklat trafikundervisning i skolan.
2001: Trafiksäkerhetsforskaren Thomas Thurbell.
2000: Whiplashforskaren Maria Krafft.
Källa: Motormännen
Ämnen i artikeln
Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.
Kommentarer
Trafikredaktionen är en värdig mottagare av utmärkelsen.
Ett välförtjänt pris. Trafikradion gör ett fantastiskt jobb som hela tiden håller sig uppdaterade och ger rapporter om trafikproblem hela tiden som vi bilister kan ta till oss för att undvika att hamna i något olycksområde och bidra till att öka köerna där. Tack för ett bra jobb trafikradion.
Instämmer med Leif Larsson och Hackenbusch!
Heja trafikradion, det är bra att ni finns men det känns som ni har för lite att prata, om när ni varnar för snörök! Det känns lite löjligt och är aldrig någon överaskning.
1storstark, man kan dö av passiv snörökning.
Jag håller inte med i hyllningarna. I Göteborg har jag bara en enda gång hört att man gått ut med något som var aktuellt. Då pratar vi kortare än 6 minuter.... Det är lång tid, det. Det finns exempel på händelser som har varit 30 minuter gamla som annonserats som aktuella.
Sämst är den rapportering kring en större krock på E6 norrgående mellan Gbg och Kungälv förra sommaren. Det tog över 20 minuter att rapportera att vägen var helt blockerad. Efter kontakt med redaktionen, så kom det fram att man inte fick gå ut i etern p.g.a. en reprisering av en live-spelning på en festival i närområdet. Reprisering! Det stod 1000-tals bilar i kö.....
Generellt så tar det minst 6 minuter på mina inringningar innan det kommer en "flash" här där jag bor. Uselt.
Trafikradion är kanske bra om man BARA lyssnar på P3 eller P4.
Lyssnar man på någon annan kanal så funkar det inte.
Under mina år på vägen som resande konsult så har jag bara haft nytta av Trafikradion en enda gång.
Så jag vet inte om jag vill lyfta detta till skyarna.
Jag hade gett utmärkelsen till Waze, en applikation till telefonen som är mycket mycket bättre än trafikradion.
http://www.waze.com/
Beror nog på var man bor. Och vilken resväg man har till arbetet. Tjejen skall från Södertörn till Solna varje dag. Hon har väldig nytta av trafikradion, Stockholm är duktiga på att rapportera hur trafikflödet är och när det skett olyckor.
Hejja Trafikradion!
Utan er vore det ännu mer kaos på vägarna.
Observera att det konto du använder för att kommentera artiklar skiljer sig från det konto som används för att logga in och läsa Premium-innehåll.