Nästa artikel
Android även i BMW
Nyheter

Android även i BMW

Publicerad 12 december 2019
Gör som Volvo och Audi: Bygger in Googles gränssnitt i infotainmentsystemet.
I juli 2020 kommer första BMW:n med Androidbaserat system. Sedan tidigare vet vi att det dyker upp i Volvo XC40 Recharge och systermärket Polestars elbil. Även i GM:s och Audis bilar kan vi förvänta oss Googlemjukvara. 

Ett androidbaserat gränssnitt betyder att man har tillgång till Google Maps, Google Assistant och möjlighet att ladda ner appar från butiken Google Play. 

Systemet demonstreras av BMW i samband med elektronikmässan Consumer Electronics Show (CES) i Las Vegas i början av januari 2020. 

Diskutera: Tror du att fler biltillverkare kommer att gå över till Androidbaserade infotainmentsystem?
 

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2019-12-12 19:47
40-talisten

Egna gränssnitt är en återvändsgräns, och bilfabrikanterna måste nu snabbt ändra till defacto-standarden Android.

#2 • Uppdaterat: 2019-12-12 22:33
K_Klabbe

Ja bra att fler hoppar på ett standardsystem. Hopplöst när alla tillverkare ska hållas med egna system som inte stödjer det eller det. De borde koncentrera sig på att bygga bilar ist för infotainment som andra gör bättre och billigare.

#3 • Uppdaterat: 2019-12-12 22:45
Bo Håkansson

Ett icke problem tycker jag. Skulle aldrig välja bil efter operativsystem. Skit samma om det är Apple eller Android. Använder Google kartor musik och telefonens kommunikation i form av samtal - sms och mail. Ett riktvärde är väl samma system i telefon och bil. Det är allt.
Dessutom är väl många med CarPlay även förberedda för Android.

#4 • Uppdaterat: 2019-12-13 08:02
edmund

Om man tittar på Androids historia så kommer sannolikt inga säkerhetsuppdateringar efter två år. Kanske räcker med bluetooth för att stjäla en bil i framtiden :P Även apparna kommer sannolikt sluta fungera med tiden då nya versioner inte stöder gammal version av OS:et.

Egna OS är en återvändsgränd men det här suger också. På något vis behöver man säkerställa att OS, appar och hårdvara som driver det hela kan uppgraderas på ett kostnadseffektivt sätt.

#5 • Uppdaterat: 2019-12-13 09:12
ASK

Android uppdateras kontinuerligt till nya versioner och får säkerhetsuppdateringar kontinuerligt. Det är upp till tillverkarna att uppdatera sin produkter. Det är alltså inte Android (eller Google) som inte sköter sig utan tillverkarna av produkterna. Om BMW vill kan systemet uppdateras kontinuerligt så att det alltid är så säkert som möjligt.

#6 • Uppdaterat: 2019-12-13 11:04
stonebreaker

ladda ner appar ... med buggfixar 2 ggr/vecka, som plötsligt inte funkar, nej tack!

#7 • Uppdaterat: 2019-12-14 06:17
Desmoholic

Android ser ju olika ut på varje enhet typ så detta kan väl bli hursomhelst. Undra om man får kryssa i att google får följa mina minsta steg och sälja informationen till högstbjudande innan man tar bilen i bruk...

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.