Nästa artikel
Andra raka VW-missen
Motorsport

Andra raka VW-missen

Publicerad 23 maj 2016 (uppdaterad 23 maj 2016)
Kris Meeke tog hem segern i helgens VM-rally i Portugal.
Volkswagen-förarna går absolut att besegra i pågående rally-VM. Förra gången vann Hayden Paddon, Hyundai och nu senast i helgen Kris Meeke, Citroën.
Kris Meeke tävlar endast sporadiskt i rally-VM denna säsong för att hålla ”farten uppe” inför nästa års stora VM-satsning med ny bil och nya regler. Det gör nordirländaren så bra att att han till och med kan köra ifrån Volkswagens stjärnförare.
 
Meeke hade förvisso en gynnsam startposition lite längre bak i fältet när han vann Portugals VM-rally. VM-ledande Sébastien Ogier och de andra topprankade förarna såg till att sopa vägen ren från lösgruset, men det förringar inte på något sätt Meekes prestation. Nordirländaren var ruskigt snabb och ledde som mest med över minuten. Betänk då att Meeke körde med en ”gammal” DS 3 där utvecklingen stått still, i väntan på ny tävlingsbil 2017.
 
Andreas Mikkelsen blev nu bäste VW-förare, slagen av Meeke med en halvminut, sedan han under den sista dagen passerat världsmästaren Sébastien Ogier. Fransmannen sinkades under slutskedet av punkteringar.
 
Hayden Paddon, segrare i Argentina i förra VM-rallyt, var inblandad i en dramatisk händelse. Efter en avåkning fattade hans Hyundai eld och orsakade en smärre skogsbrand. Paddon och hans kartläsare kunde oskadda ta sig ur bilen i tid.
 
Glädjande från svensk horisont var att Pontus Tidemand  var helt överlägsen i WRC2-klassen i en Skoda Fabia. Tiden räckte också till en nionde plats i totalsammandraget.
 
Från motorsporthelgen i övrigt kan noteras att Mattias Ekström stod för en grym uppkörning i DTM på Spielbergbanan. Från elfte startposition avancerade Audiföraren upp till andra plats i det längre loppet med obligatoriskt depåstopp. I heat 1 blev Ekström påkörd från tionde startrutan, men kunde trots skadad bil ändå greja en 16:e plats.
 
Intressant att notera
är också att Stig Blomqvists son Tom fortsätter att visa framfötterna. I det kortare loppet blev det en hedrande andraplats för BMW-föraren. 

Diskutera: Såg du någon motorsport i helgen?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2016-05-23 17:57
Peter E

VW Motorsport 145 poäng
Hyundai Motorsport 96 poäng
M-Sport World Rally Team 82 poäng
VW Motorsport II 70 poäng

Ja, det verkar verkligen vara ett märke på dekis.. :-)

#2 • Uppdaterat: 2016-05-23 18:45
McTar

Ja vw har tydligen glömt att fuska med däcken eller hur brut.

#3 • Uppdaterat: 2016-05-23 20:20
Peugo

Citroen har inte ens pengarna i denna gren och ändå kan dom vinna!? Vad håller dom andra på med egentligen??? PSA är nog världsbäst inom motorsport och kunskapen dom innehar är enorm. 2017 satsat Citroen igen på denna gren, dock inte med lika stor budget som under storhetstiderna (Citroen/Peugeot) för dom har bilar i andra klasser också och WTCC var förut den som fick rally-pengarna.

Synd att det här ska vara så här tydligt att pengar betyder att man vinner och utan stålar så går det bara inte! Gillar serier med samma slags bilar så det blir chauffören som är den viktigaste länken.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.