Nästa artikel
Alla Mitsubishi ska bli hybrider
Nyheter

Alla Mitsubishi ska bli hybrider

Publicerad 10 juli 2012 (uppdaterad 10 juli 2012)
Mitsubishi planerar att ha ett modellprogram där alla modeller har el- och plug in-hybridvarianter, redan inom fyra år.

Plug in-hybrider är på modet just nu och i stort sett alla biltillverkare utvecklar sina modellprogram mot att inkludera hybridvarianter av redan befintliga modeller. Mitsubishi planerar dock att gå steget längre. Inom fyra år ska alla modeller i Mitsubishis modellprogram finnas som el- eller plug in-hybridvarianter utöver standardmodellen, enligt brittiska Autocar.

Först ut mot att få hybriddrift är Mitsubishi Outlander. Modellen ska ha en räckvidd på 40 km på enbart elektricitet. Samtidigt ska den enligt Mitsubishichefen Lance Bradley kännas som att köra en bil med en 3,0-liters V6-motor och stjäla marknadsandelar från Lexus RX450h.

I övrigt är det oklart vilka av Mitsubishis modeller som ska finnas som elbilar och vilka som sa bli hybrider. Enligt Autocar ska Mitsubishi ASX med största sannolikhet bli en hybrid och stadsbilen Mirage troligtvis bli eldriven.

Diskutera: Hur ser du på Mitsubishis el- och hybridsatsning?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2012-07-10 19:14
Arbu11

Kul att någon visar framfötterna! Ett steg i rätt riktning ;)

#2 • Uppdaterat: 2012-07-11 03:44
Roy J

Inget velande här inte!
De har satt ner foten och kliver vidare.

#3 • Uppdaterat: 2012-07-11 09:38
saabnisse

Skulle inte förvåna mig om de sätter ner den andra foten snart och ändrar sig.
Alla kommer inte att vilja betala för hybriddrift.

#4 • Uppdaterat: 2012-07-11 18:11
Mistro

"Saabnisse": Mitsubishi är illa ute som det är och det vill krävas några rejält fina och bra bilar framöver om de vill ha kvar några kunder.
Tycker rent ut sagt att de på senare år är helt ute och cyklar,...se bara på modellprogrammet nu....inte särskilt komplett.
Vad jag försöker säga som ändå gillar märket efter att det har gett mig många års trogen tjänst är att de inte kan ta ut så mycket mer för sina bilar än vad de redan gör oavsett hur de framförs ...

Om den här "Hybridtjohejsan" på riktigt erbjuder en bra förbrukning så är jag den första att gratulera dem samt att återvända till märket.

#5 • Uppdaterat: 2012-07-13 19:52
Hanzzon

Är det en riktig och bra byggd hybrid så varför skulle den inte ge lägre förbrukning Mistro?

#6 • Uppdaterat: 2012-07-14 11:37
Hackenbush

Ingen dum idé att alla deras bilar skall bli Mitsubrider.

#7 • Uppdaterat: 2012-07-15 19:06
Mistro

"Hanzzon": Att bilarna blir välbyggda är jag övertygad om men jag menar att förbrukningen måste vara väldigt bra samtidigt som priset inte får bli högre annars tror jag att en katastrof väntar.
En Hybridbil som inte presterar bättre än en Dieseldriven ser inte jag som någon framtid och tillsammans med den inrutade vägen ( ? ) med fler "suvar" så kommer det inte att fungera.
Det behövs mindre och smarta bilar också i modellprogrammet och det verkar man tyvärr ha glömt bort.

Att Toyota kan kränga många Hybridbilar efter så många år är en helt annan sak,..de är ändå få sett till det totala antalet bilar som säljs.
Mitsubishi har inte råd med någon sådan "inkörningsperiod" utan det måste bli succe direkt och som sagt ...så kan då bilarna inte bli dyrare.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.