Nästa artikel
Akademikeruppropet: Stoppa Toyota i OS
Nyheter

Akademikeruppropet: Stoppa Toyota i OS

Publicerad Igår 6:30
Toyota kommer marknadsföra sina vätgasfordon under OS i Paris som en lösning på klimatförändringarna. I ett öppet brev protesterar över 100 personer mot planerna.

Den japanska biltillverkaren Toyota tror på vätgasteknik och vätgasdrivna bränslecellsbilar. Under de olympiska spelen i Paris kommer Toyota marknadsföra olika vätgasdrivna fordon som en lösning på klimatförändringarna. Bland annat är Toyota Mira OS officiella bil. Men nu får både den olympiska kommittén och Toyota motstånd.

I ett upprop vill 120 akademiker, vetenskapsmän och ingenjörer stoppa marknadsföringen, vilket Allt om Elbilar var först med att rapportera om.

I ett öppet brev menar de 120 personerna att Toyota hindrar den gröna omställningen och riskerar att Olympiska spelens rykte. De uppmanar organisationen att ersätta Mirai med en batteridriven elbil då Förenta Nationernas klimatpanel, IPCC, menar att batteridrivna elbilar är det mest effektiva sättet att minska koldioxidutsläppen från persontransporter, medan vätgas riskerar att förhala och försena processen.

Dessutom menar de att vätgasdrivna fordon kräver tre gånger mer en motsvarande batteridrivna elbilar.  

Brevet har lämnats över till presidenten för OS 2024, transportdirektören för OS 2024, samt ordföranden för den olympiska kommittén. 

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (26)

  • Igår 22:08 Mr Snoid skrev: Solen ger…
  • Igår 20:24 Solen ger oss en oändlig…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.