Vi Bilägares forum

Ledljusramp

Ledljusramp

Någon som precis monterat ledljusramp på bilen?
Svårt att reda ut begreppen, vad är bäst ljusmässigt, det finns ju LED och även creed.
Jag har en A6 med xenon men tycker helljuset är sämre än V70 jag hade med vanliga halogen..

Uppdaterat: 2016-12-16 09:08
Audi A6

Kommentarer

Monterade en LEDramp på frugans Opel Vectra för hennes extraljus hade börjat "ruttna". Köpte en ordinär LEDramp hos scstyling.com. Dubbelradig med 4D linser 120W 7200 lumen. Och jävlar vilket ljus det blev på helljuset. Monterades ovanför nummerplåten med nummerplåtsfäste + reläsats. Kostade 1650kr.
Det enda som var lite lurigt är att nummerplåten är skruvad i plast"kofångaren" och rampen blev lite sladdrig. Frågade min husmekaniker om det fanns några konstigheter eller sensorer i balken innanför kofångaren. Fick nekande svar och drog därför 2 stycken långa plåt eller montageskruvar in i balken och det blev helt stumt.
Därefter gillade jag inte justeringen i höjd eftersom det var alldeles för långt mellan varje hack så därför filade jag bort hacken på ena sidan, på båda sidor av rampen,(låter lite konstigt, men du fattar om du får se det), så att jag fick höjdjusteringen steglös.
Sedan är ju det där med utseende med LEDrampen monterad lite konstigt, eftersom vi vant oss med stora extraljus. Men det finns ju LED som ser ut som gamla hederliga extraljus också. Det finns mycket att välja på i LEDljusbranchen prismässigt upp till 5 siffror och watt och lumen mässigt finns det hur mycket som helst att välja på.
Vill man veta mera så finns det ju facebokgrupper som Ljusfacisterna att gå med i . Där finns hur mycket erfarenhet och kunskap som helst att diskutera med.
Lycka till!

Uppdaterat: 2016-12-16 12:35
Det är inte lätt att vara enögd, för då har man dubbelt så svårt att se sanningen!

En länk som kanske förklarar cree lite:
http://www.xenonkungen.com/shop/4404/art5/13373405-5290f5-Why_Cree_SE.pdf

Uppdaterat: 2016-12-16 12:54

Kör också en Audi A6, tycker inte att standard xenonljuset är speciellt dåligt, utan likvärdigt medelbilen. Halvsljuset är starkt, och helljuset något sämre.

Har en LED-ramp liggandes, och jag har intentionen att montera denna innanför grillen, för att minimera stöldrisken. Montering kommer att ske med vinkeljärn i krockbalken. Tänker använda mig av XBB Lightswitch för att inte förstöra originalkablaget.

Vill inte att rampen skall förstöra designen, och inte heller utgöra en stöldrisk. Det minskade ljusutbytet tror jag inte blir märkbart.

Nuvarande ramp har inte heller de fästen jag behöver för att montera den snyggt under regskylten, då jag vill ha den jämte regskylten, (då man behöver såga ut grillen för att få den infälld) och fästen på sidostyckena. Nuvarande ramp har fästen mitt på rampen baktill.

Uppdaterat: 2017-02-08 10:46

Chansade och köpte en ramp på wish (!?) Dryga 500:- ink frakt.
Den lyser extremt bra, vill till och med påstå att den lyser bättre än den som var fabriksmonterad på Tucsonen (xtremeVision)
Rampen är "curved" vilket gör att det lyser extra bra ut mot sidorna.

Tycker resultatet blev riktigt bra!
Bild borttagen.

Uppdaterat: 2017-02-08 10:55

Deeds,
Bilden är åt fel håll och vid fel tid på dygnet. ;-)

Uppdaterat: 2017-02-08 13:14

Haha, ja du har rätt! Ska fixa en bättre bil åt rätt håll och vid mörker ;)
Men installationen vart riktigt bra med en infälld ramp i nedre grillen.

Uppdaterat: 2017-02-08 13:27