Vi Bilägares forum

Mercedes CLA, vinterbil

Mercedes CLA, vinterbil

Hej, är sugen på en Mercedes CLA. Jag tycker om bekvämlighen med fyrhjulsdrift på vintern så jag kommer köpa en 4Matic men är lite frågande på hur bilen klarar den svenska vintern.

Har provkört och en sak jag reagerade på är glasfönstern som saknar ram kanske kommer frysa fast när snö och is lägger dig sig på bilens tak och smälter sig ned längs dörrarna. När man sedan ryker upp dörren kanske glaset spricker?

Jag undrar om någon här har bra svar på om denna bil är lämplig för svensk vinter eller om du har bil med likande förutsättningar.

Uppdaterat: 2015-09-16 16:23

Kommentarer

I princip alla coupéer har ramlösa fönster i dörrarna. Jag har haft flera själv och det har aldrig varit något problem på vintern, inte heller har jag hört talas om att det kan vara ett problem.

Uppdaterat: 2015-03-15 09:39

...liksom Subaru. Sen kan man fråga sig varför speciellt på bruksbilar som t ex Subaru.

Uppdaterat: 2015-03-15 10:13

Fanns på D-modellen var inga problem där

Uppdaterat: 2017-05-03 17:39
hans.antnas

Jag hade en Mini med ramlösa sidorutor, och bättre lösningar finns. Rutan hissas ner när man öppnar dörren (tror dock inte att Mercedes har så). På sommaren är det inga problem, men på vintern samlas is i rutans nederdel vilket gör att rutan inte kan hissas ner.

Rutan går inte sönder pga detta, men skramlar gärna när man kör. Har hört ägare av andra märken som har samma problem, plus vindbrus och ibland vattenläckage. Funkar kanske bra så länge bilen är skapligt ny, men ger lätt onödiga problem efter några år.

Uppdaterat: 2017-05-03 20:48