Vi Bilägares forum

Mazda CX-3

Mazda CX-3

Mazda har ju ett rykte om sig att vara bullriga, vilket också bekräftas av bl.a. kundundersökningar. Vi har nyligen fått vår Mazda CX-3 Vision, och hur ljud upplevs kan vara mycket olika, och med vad man jämför. Här på detta forum kan man läsa om hur olika personer upplever bilars buller, och det finns löjliga jämförelser som " stridsvagn, skördetröska och stenkross" för de fordon man bedömer.
Jag jämför med en bra bil vi haft tidigare Golf Plus Diesel modell 2010, och där går Mazda märkbart tystare. Först om främst hörs motorn betydligt mindre på tomgång och i låga hastigheter. I de högre hastigheterna tar däcksbullret över, men fortfarande på en lägre nivå än i VW Golf Plus.

Uppdaterat: 2016-05-24 11:54

Kommentarer

Min första fråga är om Mazdan är en diesel? Kompisen köpte en begagnad CX-3 diesel i höstas och den är betydligt bullrigare än min Golf SC, även vid stillastående/enbart motorljud. Men Golf Plus har jag ingen erfarenhet av. Vet dock av erfarneht från provkörningarna av olika bilar unedr hösten att jag är extremt känslig för dieseltuffandet.

Uppdaterat: 2016-05-24 13:12
Jag talar ofta med mig själv - ibland behöver man en experts åsikt

Ursäkta borde givetvis nämnt vilken motor. Det är bensin 120 hk automat. Den går väldigt tyst på tomgång, och när motorn slår av vid i-stop märker man inte alltid det. När jag provkörde den och stod utanför bilen var jag tvungen att sätta handen bakom avgasröret för att se om den verkligen var startad.

Uppdaterat: 2016-05-24 18:42

Trevlig bil i övrigt, tyvärr fanns inte någon bensinare tillgänglig för provkörning när vi skulle byta bil i höstas, och vi tyckte inte riktigt om bagaget i och med att vi är hundägare... så den föll bort utan en riktig provtur.. Kompisen har inte bara diesel, utan dessutom 18" lågprofil och den är riktigt bullrig. Men bra att de lyckats så väl med bilen i mer normalt utförande, och kul att du är nöjd.

Uppdaterat: 2016-05-24 18:48
Jag talar ofta med mig själv - ibland behöver man en experts åsikt

Förstår absolut ditt beslut när ni har hund. Jag valde avsiktligt versionen med 16 tums däck, då ju 18 tums däcken är bullrigare.

Uppdaterat: 2016-05-24 20:05

Kollade också allvarligt på en CX-3 i vintras men det som primärt gjorde att jag avstod var den (enl min åsikt) enorma leveranstiden. Sen är ju både baksätesutrymmet och bagageutrymmet klart begränsat. Så det blev nåt helt annat istället nämligen en Golf SV som är minst lika bekväm att ta sig i och ur samt har avsevärt bättre utrymme både i baksäte och bagageutrymme. Men visst är CX-3:an tuffare och har mera "attityd". Men det blev ändå en ny Mazda på gården i form av en röd Mazda 3...:) Varför köpa bara en när man kan köpa två...:)

Uppdaterat: 2016-05-24 20:18

Leveranstiden var två månader, och helt acceptabelt. Golf SV är ett mycket bra alternativ, men CX-3 passade vår plånbok bättre.

Uppdaterat: 2016-05-24 22:15

Kommentar till Q7. En gammal sanning är att man får det man betalar för, och har råd med, därmed de olägenheter det kan innebära. Q7 och Bentley är väl däremot mycket SFO (snobberi för omgivningen)

Uppdaterat: 2016-05-24 22:22

Utrymmesmässigt får man tänka på att den är baserad på Mazda2. Så det blir lite orättvis att jämföra mot tex Golf, då den är storleken större.

Uppdaterat: 2016-05-25 00:25

Kalle - 2 månader hade jag troligen accepterat men här rörde det sig snarare om uppåt 4 månader och det var tyvärr lite för lång tid att vänta när man väl bestämt sig. Sen är den som sagt lite trång i både baksäte och bagage så ur den synpunkten valde jag nog en bil som passar behovet bättre. Men CX-3:an var otvivelaktigt fräckare...:) Ekonomiskt gick det nog på ett ut - Golfen blev nog i alla fall inte dyrare än den CX-3 jag kollade på.

Uppdaterat: 2016-05-25 09:17