Vi Bilägares forum

Yaris Verso vs Vaneo? Bästa köpet?

Yaris Verso vs Vaneo? Bästa köpet?

Tjenix,
Hoppas någon kan hjälpa mig. Är ute efter en bil som passar lika bra till familjebil som packåsna. Ska köra ner med den till staden Tetouan, Marocko, periodvis. Väl där kommer den användas till att köpa inredning och vitvaror till mitt boende, som pendlarbil, samt till längre utflykter när äventyrarn inom mig vaknar. Tetouan är en stad omringad av berg, så den måste gå bra i uppförsbacke, även när den är fullastad.

Två bilar jag fastnat för är Toyota Yaris Verso och Mercedes Vaneo. Det jag gillar speciellt med Yaris Verso är att den har kamkedja, annars tycker jag att bilarna är hyfsat likvärdiga. Men jag är allt annat än ett proffs, därav användarnamnet (hehe). Vilken (inkl. VARFÖR?) av dessa skulle ni rekommendera mig att köpa? Jag är riktigt sugen på automat, har båda bilarna bra automat-lådor? Eller ni kanske vill ge mig ett tredje alternativ som passar minna behov bättre? Ställ gärna fler frågor ifall ni behöver mer kött på benen för att svara.

OBS! Jag har kollat på årsmodeller från -00 till -05. Letar efter en bil i prisklassen 15000 - 25000 SEK, gärna billigare om det går.

Taggar på förhand :)

Uppdaterat: 2017-07-05 20:49

Kommentarer

Kanske lite sent svar men bättre sent än aldrig...

Jag köpte en Yaris Verso 2003 med 7.700 ärliga mil på vägmätaren i februari i år (2017) som jag är nöjd med. Har inga erfarenheter av MB Vaneo men jag som är 183 cm lång och sitter förvånansvärt bra i bilen samt att den är helt ok på lite längre turer. SAMT - den lastar dels otroligt mycket både med baksätena monterade och helt otroligt mycket med baksätena fällda. Ännu en fördel är att den är väldigt lättlastad eftersom avståndet mellan gatan och bilens golv är litet.

Här har du några bilder på bilen jag köpte (en bit ned på sidan):
http://www.vibilagare.se/forum/allmant-om-bilar-och-trafik/toyota-yaris-verso-en-modern-duett-26963?page=1

Uppdaterat: 2017-09-01 11:22
De som säger att lycka inte kan köpas för pengar... har aldrig ägt en SAAB. Det perfekta förvaringsfodralet/boxen för 2.5" och 3.5" hårddiskar: http://deltaco.elektronikfreak.com