Vi Bilägares forum

Garantier vid köp begagnat

Garantier vid köp begagnat

Hej,

Ber om ursäkt om detta täckts tidigare. Om möjligt hjälp mig gärna med länken, fick inte en enkel sökning att generera resultat.

Jag funderar på att köpa en begagnad Toyota Avensis från2014. Frågan är vad som gäller för de garantier som följde med till första ägaren vid köp från verkstaden? Ett antal garantier från Toyota sträcker sig tre år och längre. En bilfirma i trakten har hävdad att vi borde genomföra köpet genom dem, för att säkerställa att alla garantier går över korrekt. jag tycker detta låter Konstigt.

Går de inte automatiskt över till nya ägaren? Kan det finnas några garantier som vi inte får med? Utöver en eventuell garanti dom bilfirman kan ge?

Tack på förhand
Markus

Uppdaterat: 2016-07-12 22:32

Kommentarer

Köper du en begagnad Toyota av en Toyotahandlare får du betydligt bättre garantier, läs om TKG.
De ursprungliga garantierna på tre år följer med oavsett var du handlar däremot.

TKG
Toyota Kvalitetsgaranti
Vi på Toyota tror så mycket på våra bilars kvalitet att du får ett ovanligt bra garantipaket när du köper en begagnad bil hos oss. Toyota Kvalitetsgaranti, TKG, följer med på köpet när du köper en Toyota som är minst 24 månader gammal hos någon av våra auktoriserade Toyota-återförsäljare. Garantin gäller tills bilen är 8 år, eller tills den har gått 15 000 mil. För hybridkomponenterna i våra hybrider är garantin utökad till 20.000 mil eller 10 år. Garantin gäller under förutsättning att underhållsservice har utförts var 1.500 mil, eller minst en gång per år hos en auktoriserad Toyota-verkstad.

Uppdaterat: 2016-07-12 23:25

Ah,
Tack. Detta hade jag förbigått! Frågan räknas nu som besvarad.

Då ska vi se vad de tar för mellanskillnaden. Dvs vilket påslag Bifirman tar för hanteringen, eftersom vi redan diskuterat en affär och då ser vad Bilfirman vill ta ut.

Uppdaterat: 2016-07-12 23:35

Det gäller alltså om du handlar av en auktoriserad Toyota-handlare - inte från andra bilfirmor. Men du får säkert betala för "försäkringen". Och den täcker inte allt.

Uppdaterat: 2016-07-13 00:54

Köper man bil privat så är det RH-garanti som gäller.

Uppdaterat: 2016-07-13 08:01
Regel 1: Jag har alltid rätt. Regel 2: Om jag någon gång skulle ha fel träder regel 1 i kraft.

TS har fått svar på sin fråga. Denna "never ending story" påbörjades av ett "amen....." Ett onödigt amen kan jag tycka. Men nu rensar jag tråden.
..suck..

Uppdaterat: 2016-07-13 17:30