Vi Bilägares forum

Dags att besikta bilen

Dags att besikta bilen

Tog mitt körkort i fjol och köpte min första bil tidigare i år, och nu är det dags att besikta och eventuellt serva bilen. Modellen är en Peugeot 308 1,6 Turbo.

Kikat på ett par besiktningsföretag - de flesta checklistorna innehåller dessa två kanske mest signifikanta punkterna i mitt fall:

- Backspeglarna är hela
- Vindrutetorkare och spolare fungerar

Backspeglarna är hela förutom kåpan på den högra ytterspegeln (som i mitt tycke har blivit ganska prydligt tejpad av föregående ägare) - räknas detta då som hela eller ej?

Spolare fungerar felfritt vad jag kan bedömma. Problemet är att bilen varnar om för låg spolarvätskenivå, även när den är toppad med spolarvätska (läckage verkar inte finnas då jag inte behövt fylla på den på flera månader). Samma fråga här - räknas detta som fungerande eller ej?

Det finns kanske inget definitivt svar på dessa frågor, men tänkte prova fråga er som kanske haft lite mer erfarenhet av besiktningar och bilar generellt. Vad tror ni? Oavsett lär jag nog både besikta och serva bilen. Vill dock helst undvika behöva boka ombesiktning eller behöva åka in på service två gånger kanske.

Uppdaterat: 2020-07-14 14:34

Kommentarer

Backspeglarna skall vara hela, avseende spegelglaset
Spolarna skall spola på rutan

Uppdaterat: 2022-02-14 20:27
Guran skrev:

Backspeglarna skall vara hela, avseende spegelglaset
Spolarna skall spola på rutan

Och glöm inte ta fram varningstriangeln före.
Fler än en har fått ombesiktning när den försvunnit. :(

Uppdaterat: 2020-07-14 19:16
Mina tidigare bilars förbrukningar på spritmonitor.. https://www.spritmonitor.de/en/detail/836524.html https://www.spritmonitor.de/en/detail/756137.html https://www.spritmonitor.de/en/detail/1120549.html

Om sensorn varnar för låg spolarnivå så tyder det på oxidation. Byt sensorn! Det kan vara så att tidigare ägare kört skumma/icke-rekommenderade medel i spolarbehållaren som har frätt på sensorn. (Vanlig spolarvätska ska inte vara något problem).

Uppdaterat: 2020-07-16 12:03