Vi Bilägares forum

Missljud i motorn Transit Connect

Missljud i motorn Transit Connect

Hej! Har en Ford Transit Connect 1,8 TDCi 2006, som har börjat krångla. Under motorn knackar det och är missljud samtidigt som den varvar upp och ner. Har haft den på verkstad 3 ggr, Bilia Haganorra i Sthlm, sammanlagt 20 dagar men det lyckas inte hitta felet. Första gången det hände blårök den också, men det gör den inte numera. På räkningen jag fått står det följande:

Felsökning bil stannar går illa, kontrollerat bil enl. serviceberv 45:2005 Felkod: PO190, PO191. Omprogrammerat PCM enl. anvisningarna för felkod PO191. Inget fel hittat för felkod PO191. Omprogrammering PCM.

Oftast uppstår missljudet på morgonen när bilen är kall, men kan gå över efter ett tag. Killen på verkstaden har aldrig varit med om något liknande och vet inte hur man löser det verkar det som. Tydligen var det något kabelbrott sa han första gången den var inne så han bytte de sladdarna. Ibland när jag trycker på spolarvätske-spaken så slutar elen i varvräknaren och lamporna i instrumentpanelen att sluta fungera för några sekunder, vet inte om det kan ha något med saken att göra. Någon som kan ha en aning vad felet kan vara? Vet inte vad jag ska göra!!!
Tacksam för svar MVH/ Henrik

Uppdaterat: 2012-03-17 19:40

Kommentarer

Tyvärr omöjligt att säkert svara på vad du har för fel och det låter desvärre som att det kan vara ett komplicerat elfel...
Jag kan ju inte dessa felkoder i huvudet utan alla program på datorerna på mitt jobb men ett liknande symtom som jag varit med om på två olika Ford Connect -07:or båda två på mitt jobb har varit att EGR-ventilen havererar vilken dess värre sitter i hopbyggd med hela insugsröret på dessa Ford Connect, ska man byta hela är det ett otroligt tillstrulat jobb då man typ får riva halva motorn men det går att "gena" och byta halva delen med bara elmotorn till EGR-ventilen men detta funkar inte om själva ventilen sotat/kladdat igen.
Strular EGR-ventilen så fastnar den öppen och släpper därmed in avgaser i insusgsröret så att motorn går dåligt och kan även låta illa och "missar" och det kan även ofta inträffa då motorn är kall men det är ju inte säkert att det har med det att göra ändå, ändå ett vettigt tips som verkar ganska vanligt på dessa bilar.

Uppdaterat: 2012-03-20 19:42