Bild
Nästa artikel
Nyheter

Vem klarar en trerätters i USA?

13 juli 2009
"En trerättersmiddag i USA är en omänsklig utmaning"

En trerättersmiddag i USA är en omänsklig utmaning, i alla fall om man har ambitionen att äta upp allt. Portionerna är groteskt stora.


Vi gick in på restaurangkedjan Ruby Tuesday i Silkston och jag beställde Wild wings som bestod av tio kryddiga kycklingvingar.


- And what would you like to eat sir? undrade servitrisen.


Det var nämligen så att de tio kycklingvingarna var en förrätt.


Det är för övrigt intressant att se hur olika vi använder kniv och gaffel, vi europeer och amerikanerna. De håller gaffeln upprätt för att hålla köttstycket på plats medan de skär lämpliga bitar. Därefter lägger de kniven åt sidan, flyttar gaffeln till höger hand, vänder den skedläge och spetsar köttet.


De har svårt att förstå vårt sätt att fösa upp mat på ryggsidan av gaffeln med kniv. Synnerligen ineffektivt i en amerikans ögon.


Vi får skylla på det franska hovet som lärde oss att äta fint på 1700-talet.