Nästa artikel
Volvo Cars mot nytt rekordår
Nyheter

Volvo Cars mot nytt rekordår

Publicerad Idag 15:48
Volvo Cars ökade sin försäljning med ynka en procent i september. Samtidigt är biltillverkaren på väg mot ett nytt försäljningsrekord.

I september var två tredjedelar av alla nyregistreringar i Sverige laddbara bilar. För Volvos Cars del fortsätter trenden från föregående månader, försäljningen av laddbara bilar går bra.

Totalt såldes 62 458 Volvobilar i september, vilket är en ökning med en procent jämfört med samma period 2023. Samtidigt ökade försäljningen av laddbara bilar med 43 procent och stod för 48 procent av tillverkarens totala försäljning. Renodlade elbilar stod för 24 procent av försäljningen i september. 

Förra året slog Volvo nytt försäljningsrekord och i år är de på god väg att upprepa bedriften. Hittills i år har 560 922 bilar sålts, vilket också är en ökning med tio procent jämfört med samma period året innan. Samtidigt är de regionala variationerna stora.

I Europa såldes drygt 31 000 bilar, en ökning med med 23 procent i september jämfört samma period året innan. Även här ligger de laddbara bilarna i täten som ökade med 52 procent. Dessutom stod elektrifierade bilar för 66 procent av försäljningen.

I USA minskade däremot försäljningen med 22 procent i september, samtidigt som försäljning av laddhybrider ökade med 43 procent. Dessutom minskade försäljningen i Kina med 16 procent.

De mest populära modellerna i september var Volvo XC60 med 18 096 sålda bilar (en minskning med tio procent), följt av XC40/EX40 (minskning med nästan 24 procent) och EX30 med 13 930 respektive 9 610 bilar. Störst tapp stod C40 för. Försäljningen minskade med 41,7 procent i september, och hittills i år 43,4 procent.

– Den övergripande marknadsbilden är fortsatt volatil och osäker, men den solida utvecklingen i Europa är uppmuntrande, särskilt för vår portfölj av elektrifierade bilar med EX30 i spetsen, säger Björn Annwall, komersiell chef och vice vd på Volvo Cars. 

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (0)

Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.