Nästa artikel
Rolls-Royce Ghost uppdateras med klockkabinett och twilltyg
Nyheter

Rolls-Royce Ghost uppdateras med klockkabinett och twilltyg

Publicerad Idag 17:55
Rolls-Royce vill locka rika köpare med en uppdaterad version av lyxlimousinen Ghost. Trots att den är märkets instegsmodell kostar den nästan fyra miljoner kronor.

Det är fyra år sedan Rolls-Royce visade upp en ny generation av märkets – i brist på bättre ord – ”instegsmodell” Ghost.

Nu är det dags för en uppdatering som bland annat innefattar ny front och modernare teknik i kupén. Märkets V12-motor med dubbla turbo på 6,75 liter finns kvar under huven.

En annan nyhet är ett så kallat ”klockkabinett” framför passageraren – en typ av belyst vitrinskåp med en analog klocka och en liten version av märkets Spirit of Ecstasy-staty. Köparna som inte vill ha skinnklädsel kan också välja twilltyg gjort av bambu.

Några priser avslöjas inte, men enligt Autocar kostar dagens Rolls-Royce Ghost motsvarande 3,8 miljoner kronor. En genomsnittlig köpare lägger ungefär 400 000 kr på tillval – lika mycket som en ny Kia Ceed laddhybrid kostar. Det här är ett affärsområde där Rolls-Royce har hög marginal och som märket därför satsar på att vidareutveckla.

Utsläppssiffrorna måste dock redovisas och där visar det sig att Rolls-Royce Ghost har en snittförbrukning på minst 15,3 l/100 km vilket ger en förhöjd fordonsskatt på omkring 35 000 kr/år under de första tre åren – något köparen förmodligen inte har några problem att betala.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (0)

Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.