Nästa artikel
Polestar byter strategi – ska börja sälja bilar ”aktivt”
Nyheter

Polestar byter strategi – ska börja sälja bilar ”aktivt”

Publicerad Idag 17:39 (uppdaterad Idag 17:48)
Polestar som har ekonomiska problem behöver gå från att bara visa till att sälja bilar mer aktivt, enligt den nytillträdde chefen.

Polestar levererade 11 900 bilar under tredje kvartalet vilket är en minskning med 14 procent jämfört med samma period i fjol. Hittills i år har 32 300 bilar levererats, en minskning med nästan 23 procent – anmärkningsvärt med tanke på att Polestar nu börjat leverera de nya modellerna 3 och 4.

Att den globala försäljningen går trögt beror enligt bolaget på ”marknadsförhållandena”, och de kommande strafftullarna på Kinabyggda elbilar riskerar att göra läget värre.

I Sverige är dock läget ett annat. På den svenska marknaden har Polestar i stället ökat antalet nyregistreringar med 49 procent hittills i år och märket är det fjärde största när det gäller elbilar.

Polestar 3 och 4 har nu börjat levereras.

Den nytillträdde Polestarchefen Michael Lohscheller säger att bolaget nu behöver ”gå från att visa till att aktivt sälja bilar”. Märket ska till exempel börja ta emot beställningar av bilar i sina visningslokaler och etablera sig i fler städer – i vissa fall tillsammans med Volvos återförsäljarorganisation.

– Att gå över till en mer aktiv försäljningsmodell stöttar redan våra ambitioner eftersom de första marknaderna som infört den redan visar bra orderingång, säger Michael Lohscheller i ett uttalande.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (7)

  • Idag 21:57 Så är det nog. Tror faktiskt…
  • Idag 21:43 CJ77 skrev: Volvo emblem?…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.