Nästa artikel
Norska bilägare fick avslag mot VW i rätten
Nyheter

Norska bilägare fick avslag mot VW i rätten

Publicerad 2024-09-17 08:26 (uppdaterad 2024-09-17 08:52)
Norska hovrätten tar inte upp fallet där 9 000 dieselbilsägare vill ha kompensation från Volkswagens importör.

Omkring 9 000 norska bilägare som stämt Volkswagen efter dieselskandalen har fått avslag för andra gången, skriver Motor.

Bilägarna har dragit biljätten inför domstol för att ha fuskat med utsläppen. Bilarnas prestanda kan ha påverkats när de uppdaterades för att klara lagkraven och det har påverkat andrahandsvärdet, enligt ägarna.

Men stämningen avslogs i tingsrätten tidigare i år och nu har hovrätten tagit samma beslut. Enligt rätten är det för stora skillnader mellan bilägarna – exempelvis vill de ha olika typer av kompensation. Vissa har köpt bilen ny och andra begagnad. Vissa har kvar bilen medan andra sålt den.

Bilägarna måste nu betala omkring 900 000 kronor i rättegångskostnader. Samlingen som leds av Dag Rune Flåten uppger dock att beslutet kan överklagas till Högsta domstolen.

Enligt den norska motsvarigheten till Konsumentverket och bilistorganisationen NAF har ägarna inget att hämta på en ny process.

– Vi varnar för att anmäla sig till flera av Dag Rune Flåtens upplägg, där han konsekvent lovar guld och gröna skogar utan att leverera något särskilt, har Thomas Iversen på norska Konsumentrådet tidigare sagt till Motor.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (0)

Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.