Nästa artikel
Mobilize Duo är en modernare version av Renault Twizy
Nyheter

Mobilize Duo är en modernare version av Renault Twizy

Publicerad Idag 9:23 (uppdaterad Idag 9:35)
Renault lanserar en uppdaterad version av mikrobilen Renault Twizy med fler bekvämligheter. Men det utbytbara batteriet från konceptbilen är borta.

Renault har visat upp en ersättare till mikrobilen Twizy som lades ned för ett drygt år sedan. Nykomlingen hette Renault EZ-1 när den visades upp 2021, men nu har märket valt att bryta ut den här typen av fordon till ett eget märke och modellen döps därför om till Mobilize Duo.

Tanken är att erbjuda transport i tätbefolkade storstäder eller områden med dåligt utbyggd kollektivtrafik. Mobilize Duo räknas som fyrhjuling och finns i två versioner som kräver antingen bilkörkort eller mopedkörkort.

Det utbytbara batteriet från konceptbilen är dock inte kvar.

Interiören ska kännas som en stereoanläggning från 1980-talet, enligt Renault.
Någon pekskärm finns inte.

Mobilize Duo är 2,43 meter lång – 56 centimeter kortare än en Toyota IQ – vilket ska göra den enkel att parkera, och har krockkudde som standard. Versionen som kräver bilkörkort har en topphastighet på 80 km/tim och en räckvidd på upp till 16 mil, och det finns både luftkonditionering, ladduttag för mobiltelefon, stolsvärme och uppvärmd vindruta antingen som standard eller tillval.

Det finns även en transportversion kallad Bento där en av de två sittplatserna försvinner och en 649 liter stor lastbox monteras baktill. Elmotorn hämtas från mildhybridversionen av suven Renault Austral.

I Frankrike börjar priserna på ungefär 115 000 kr för den billigaste versionen. I dagsläget är modellen inte aktuell för Sverige men det kan eventuellt ändras senare, uppger Renault Sverige för Vi Bilägare.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (5)

  • Idag 13:31 Mitt bestående minne av…
  • Idag 11:11 saabnisse skrev: Observera…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.