Nästa artikel
Miljontals Kiabilar kunde fjärrstyras – på 30 sekunder
Nyheter

Miljontals Kiabilar kunde fjärrstyras – på 30 sekunder

Publicerad Idag 15:05
En allvarlig säkerhetsbrist har hittats och åtgärdats i Kias molntjänst. Hackare kunde ta kontroll över bilen med hjälp av bara registreringsnumret.

Miljontals uppkopplade Kiabilar har haft en sårbarhet som innebär att bilen har kunnat kontrolleras på distans bara med hjälp av registreringsnumret.

Säkerhetsluckan som beskrivs här har hittats av fyra säkerhetsexperter. En av dem är Sam Curry som tidigare avslöjat flera brister hos andra biltillverkare.

En brist i systemet som kopplar ihop en tjänst för återförsäljare och bilägarnas mobilapp med Kias molntjänst har gjort att hackare bland annat kunnat låsa upp dörrarna, starta motorn och styra andra funktioner på distans – och på bara 30 sekunder.

Det ska dessutom ha varit möjligt bara genom att känna till bilens registreringsnummer. Inget lösenord har behövts och hackare har även kunnat få ut känslig personlig information om ägarna.

Bristen omfattar miljontals bilar på vägarna i USA. Felet upptäcktes i juni och har åtgärdats av Kia i mitten av augusti.

Vi Bilägare söker Kia i Sverige för att undersöka om även svenska bilar omfattades av säkerhetsluckan.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (1)

  • Idag 16:25 Finns alltid risker vid…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.