Nästa artikel
Kritiserad parkeringsapp försvinner – här är ersättarna
Nyheter

Kritiserad parkeringsapp försvinner – här är ersättarna

Publicerad 2024-09-18 15:15 (uppdaterad 2024-09-19 15:46)
Nu skrotar Stockholms stad sin kritiserade parkeringsapp Betala P. Ersättarna kan i vissa fall kosta mer – om bilägaren aktiverat någon tilläggstjänst.

För den som bor i Stockholm eller åker bil till huvudstaden har det funnits en särskild parkeringsapp kallad Betala P. Den har kritiserats från flera håll, inte minst från användarna på grund av exempelvis buggar – men även i vårt test av parkeringsappar.

– Vi har aldrig haft bra recensioner på våra parkeringsappar, har Tommy Jakobsson, projektledare på trafikkontoret i Stockholms stad, tidigare sagt till Dagens Nyheter.

Nu skrotas Betala P-appen. I slutet av september försvinner den och Stockholms stad har i stället skrivit avtal med Easypark, ePark, Mobill och Parkster.

Genom att använda någon av dessa fyra tjänster kan besökare fortsätta parkera i Stockholm och betala med mobilen utan avgift.

Vissa av apparna erbjuder dock även olika typer av tilläggstjänster som kan kosta pengar. För bilägaren gäller det alltså att hålla reda på om någon form av extratjänst lagts till eller inte. När det gäller Easypark kan bilägaren till exempel behöva gå in på tjänstens hemsida för att kunna parkera utan merkostnad i stället för att använda appen, där en serviceavgift tillkommer.

”Men hos alla leverantörerna ska det vara möjligt att betala för parkering utan att betala serviceavgiften”, uppger Stockholms stad i ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (14)

  • 2024-09-20 20:06 Parkeringsavgifterna är en…
  • 2024-09-20 19:59 Rikard skrev: Serviceavgift…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.