Nästa artikel
Giorgia Meloni: Förbud av förbränningsbilar självdestruktivt
Nyheter

Giorgia Meloni: Förbud av förbränningsbilar självdestruktivt

Publicerad 2024-09-25 10:39 (uppdaterad 2024-09-25 11:24)
Italien har tidigare uppmanat EU att utvärdera det framtida förbudet mot nyförsäljning av bilar med förbränningsmotorer. Nu kallar premiärminister Giorgia Meloni förbudet för självdestruktivt.

2035 kommer försäljningen av nya bilar med förbränningsmotorer förbjudas inom EU. I ett tidigare utspel från Italiens energiminister vill landets regering att förbudet ska utvärderas tidigare än planerat. 

Nu tar Italiens premiärminister, Giorgia Meloni, steget längre och anser att förbudet visar en självdestruktiv inställning till både miljö och industrin, rapporterar Reuters.

Utöver förbudet mot förbränningsmotorer, som var tänkt att snabba elektrifieringen av bilindustrin, vill även EU minska koldioxidutsläppen med 55 procent till 2030, jämfört med 2021 års nivåer. Efterfrågan på elbilar minskar nu i stället i Europa och beslutet om förbudet ifrågasätts på sina håll.

– I utmaningen med den gröna omställningen får det inte innebära att hela industrisektorn avvecklas, säger Giorgia Meloni i ett uttalande till Reuters.

Värt att notera är att även om Italien och Meloni har varit mot förbudet mot försäljning av nya bilar med förbränningsmotorer, valde landet att lägga ner sin röst när väl beslutet togs 2023.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (31)

  • Igår 22:47 SnookerPro skrev: Redan i…
  • Igår 22:33 Redan i ingressen: https:/…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.