Nästa artikel
BYD Sealion 7 intar Europa med ”dubbelladdning”
Nyheter

BYD Sealion 7 intar Europa med ”dubbelladdning”

Publicerad Idag 16:30
Två laddkontakter samtidigt ger betydligt snabbare laddning i BYD:s nykomling som ska utmana Tesla Model Y.

Tesla har kört om alla konkurrenter på den europeiska bilmarknaden det senaste året. Men nu kommer flera nya utmanare som slåss om köparna.

Förutom Xpeng G6 och den nya satsningen Onvo som elbilstillverkaren Nio står bakom kommer även jättekoncernen BYD med flera nya elbilar.

När det gäller den viktigaste modellen är det inte en delfin eller säl som står bakom modellnamnet, som på andra elbilar från BYD, utan ett sjölejon. Bilen heter BYD Sealion 7 och blir en extremt viktig modell för märkets europeiska expansion.

BYD Sealion 7 visades upp för ett år sedan och nu finns nya detaljer om modellen. Den ska byggas i BYD:s nya fabrik i Ungern för att komma undan EU:s strafftullar på Kinabyggda bilar.

Bilen blir åtta centimeter längre än Tesla Model Y och kommer i flera olika versioner, bland annat med fyrhjulsdrift och batterikapacitet på upp till 81 kWh.

Hur lång räckvidden blir enligt WLTP-körcykeln är oklart men snabbladdningen ska gå betydligt kvickare än i BYD:s tidigare modeller tack vare en laddeffekt på 240 kW. Dessutom finns en så kallad ”dual gun”-funktion som gör att två laddare kan kopplas in samtidigt vilket ger en laddeffekt på nästan 500 kW.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (0)

Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.