Nästa artikel
Tesla skiftar fokus kring Supercharger-laddarna
Nyheter

Tesla skiftar fokus kring Supercharger-laddarna

Publicerad 2024-05-02 09:06 (uppdaterad 2024-05-02 09:12)
Tesla ändrar inställning kring snabbladdningsnätverket och säger upp många av de anställda som jobbar med att bygga ut det.

Tesla behöver spara pengar och har därför sagt upp tio procent av de anställda. Det motsvarar 14 000 personer.

Fler besparingsåtgärder är att vänta. Tesla har enligt uppgift även sagt upp stora delar av avdelningen som jobbar med Supercharger-nätverket. Vissa av dem blev utelåsta ur systemen på tisdagmorgonen och fick besked om sin uppsägning via mejl, enligt Wall Street Journal.

Det är ett beslut som överraskat många i branschen, både anställda och leverantörer, eftersom Teslas snabbladdare setts som ett av bolagets högst prioriterade affärsområden. Men det är också extremt kostsamt.

Enligt Teslachefen Elon Musk ska nätverket av Superchargers fortsätta växa, men i en långsammare takt och med mer fokus på att bygga ut nuvarande laddstationer än på att bygga nya.

Tesla har enligt uppgift också dragit tillbaka en ny storsatsning på att utveckla nästa generation pressgjutningsverktyg. Tesla har redan infört pressgjutning, eller ”megacasting”, för att effektivisera tillverkningen, men nu uppges andra generationen pressgjutningsteknik ha skjutits på framtiden, skriver Automotive News.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (9)

  • 2024-05-03 07:37 Är svårt att inte på det ena…
  • 2024-05-03 06:35 Raphael. Nej ingen ursäkt,…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.