Nästa artikel
IF Metall lättar på reglerna – Teslabilar får repareras
Nyheter

IF Metall lättar på reglerna – Teslabilar får repareras

Publicerad 2024-04-30 17:01 (uppdaterad 2024-04-30 17:18)
För att inte gynna bilverkstäder som saknar kollektivavtal får Teslaägare nu reparera sina krockskadade bilar på de verkstäder som tidigare omfattades av blockaden.

IF Metall lättar på blockaden mot att reparera krockskadade Teslabilar. Det uppger fackförbundet för Dagens Industri.

Att behålla blockaden kan innebära att de arbeten som behöver utföras i stället görs av verkstäder som inte har kollektivavtal.

– Vi vill ju såklart inte att våra konfliktåtgärder och vår blockad ska gynna sådana verksamheter, säger presschefen Jesper Pettersson till DI.

IF Metall valde tidigare i år att lätta på reglerna som innebar att krockskadade Teslabilar som fastnat på verkstad fick repareras – men bara fram till sista april. 

Från och med den 1 maj får dock Teslagodkända skadeverkstäder återigen reparera bilar. Verkstäderna får däremot inte reparera bilar som ägs av Tesla eller utföra alla typer av garantiärenden.

Vi Bilägare har tidigare rapporterat om Teslaägare som tvingats vänta länge på reparation eftersom verkstaden tagits ut i blockad. Det är också stora skillnader mellan olika försäkringsbolag på om bilägaren har rätt till hyrbil eller inte under reparationstiden.

Vi Bilägare har sökt IF Metall för en kommentar.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.